Phi laser je najbolj uspešen in učinkovit način za trajno odstranjevanje tetovaž.

Edini v Sloveniji smo specializirani za odstranjevanje tetovaž in imamo certifikat za izobraževanje na tem področju. To je izrednega pomena, saj je na trgu vedno več “odstranjevalcev” in s tem ne le široka možnost izbire za stranko, ampak tudi tveganje. Povzročitev brazgotine je namreč nepopravljiva škoda, zato je na tem področju napredek zelo pomemben.

Se odločate za odstranjevanje tetovaže? Vam gre tetovaža, ki ste si jo tako zelo želeli, sedaj na živce? Ne veste, kako bi se je znebili? Naj ne bodo nepremišljene odločitve za tetoviranje razlog, da poleti nosite dolge rokave. Povpraševanje po odstranjevanju tetovaž je vedno večje, saj si v povprečju že ena od dveh oseb želi tetovažo odstraniti. Običajno stranke začutijo obžalovanje po približno desetih letih. Včasih gre za obžalovanje pomena (imena, datumi). V nekaterih primerih gre za spremembo stila in osebi tetovaža več ni všeč. Lahko pa je obžalovanje zgolj posledica odraščanja in drugačnega načina razmišljanja.

V Phi laser centru vam nudimo varen in strokoven postopek odstranjevanja tetovaže. Pred 1. terapijo imate posvet pri terapevtki. Gordana Jezernik je edina, ki ima po večletnih izkušnjah certifikat o strokovni usposobljenosti za uporabo Phi laserja v Sloveniji.

Odstranjevanje tetovaž s Phi laserjem je hitro in zelo učinkovito. Ne povzroča ran (po terapiji ni mehurjev ali krast) niti ne pušča brazgotin. Phi laser je prav tako edini laser v Sloveniji, s katerim vam lahko zagotovimo odstranjevanje tetovaže, ne da bi pri te poškodovali vaš pigment in bi prišlo do hipopigmentacije (bele lise brez pigmenta na koži).

neustrezno odstranjevanje tetovaže

Neustrezno odstranjevanje tetovaže – nastanek hipopigmentacije

Dejstva o odstranjevanju tetovaž, ki vas utegnejo zanimati:

  • Črne in na splošno temne tetovaže je lažje odstraniti kot oranžne, rumene, zelene in ostale svetle odtenke barvil.
  • Cover up tattoo (prekrita tetovaža) potrebuje za odstranitev več laserskih terapij.
  • Najhitreje laser odstrani senčen del tattooja.
  • Ker barvila za tetoviranje niso standardizirana, je težko natančno določiti potrebno število laserskih terapij za popolno odstranitev tetovaže.
  • Svetlejši kot je tip naše kože, hitreje bomo prišli do rezultata pri odstranjevanju tetovaže.
  • Pred in po laserski terapiji se ne smemo direktno izpostavljati soncu (enako velja za solarij).
  • Več odgovorov na najbolj pogosta vprašanja o odstranjevanju tetovaž najdete tukaj: FAQ | PHI LASER SLOVENIJA.

Koliko terapij z laserjem je potrebnih za odstranitev tetovaže?

Število terapij je odvisno od 6 dejavnikov:

– tipa kože,

– lokacije tetovaže na telesu,

– načina tetoviranja in globine barvila,

– gostota, vrsta in globine barvila.

– slojev tetovaže (tetoviranje na že obstoječo tetovažo) in

– strukture kože pod tetovažo (brazgotine).

 

Kako pogosto se sme izvajati lasersko terapijo za odstranjevanje tetovaže?

Laserska terapija za odstranjevanje tetovaže se izvaja na 6 do 8 tednov.

Kaj lahko pričakujem po terapiji z laserjem?

Terapija z (ustreznim) laserjem je najbolj varna metoda odstranjevanja tetovaž. Po terapiji z laserjem koža pobledi, nato pa se lahko pojavijo rdečica, rahla oteklina, srbečica ali rahlo krvavenje. Navedeni stranki učinki nekaj ur po terapiji izginejo, v nekaterih primerih pa se sploh ne pojavijo.

Kakšni so napotki za nego kože, kjer je bila izvedena laserska terapija?

2 uri po opravljeni terapiji z laserjem, se lahko stuširate, vendar se na predelu, kjer je bila izvajana laserska terapija, izogibajte močnega curka vode in drgnjenja.

Najmanj 48 ur po terapiji oziroma dokler ni koža popolnoma zaceljena, se izogibajte oprijetih oblačil, ne uporabljaljte krem, ličil in parfumov, prav tako vročih kopeli, savne, plavanja, britja, drgnjenja, sončenja na soncu in v solariju.

Dokler ni koža popolnoma zaceljena, bodite pazljivi, da ne bi tvegali poškodbe kože na predelu, kjer je bila izvajana terapija z laserjem.

 

Spremljate nas lahko tudi na druženih omrežjih Instagram 𝕆𝔻𝕊𝕋ℝ𝔸ℕ𝕁𝔼𝕍𝔸ℕ𝕁𝔼 𝕋𝔸𝕋𝕋𝕆𝕆𝕁𝔼𝕍 (@philaserslovenija) • Instagram photos and videos in Facebook (2) Phi laser – lasersko odstranjevanje tattoojev in permanenta obrvi | Facebook.