Obstajajo številni dejavniki, zaradi katerih je odstranitev tetovaže z laserjem najvarnejša in najučinkovitejša metoda.

Zakaj so tetovaže trajne?

Pri pravilnem postopku tetoviranja gre za odlaganje barvila v usnjico ali dermis, ki je najmočnejša plast kože. Odlaganje delcev črnila oziroma barvila v tej plasti zagotavlja, da bi barvilo prešlo globlje ali pa se nasprotno temu izločilo iz kože, če bi bil vnos v epidermis ali vrhnjico.

laserska odstranitev tetovaže

Barvilo tetovaže v dermisu

Ko tetover črnilo vnese v dermis, imunski sistem nanj reagira enako kot na katerikoli drugi tujek – telo ga skuša po naravni poti odstraniti. Delce črnila, ki so dovolj majhni, limfni sistem očisti iz telesa. Velika večina delcev črnila pa je velika in prav zaradi tega ostane tetovaža trajno v koži.

Kako laser odstrani tetovažo?

Z laserskim žarkom razbijemo delce črnila tetovaže na manjše delce, ki jih lahko za tem telo s pomočjo limfnega sistema odstrani. Laser ni radirka, kar pomeni, da rezultat odstranjevanja tetovaže ne more biti »iz danes na jutri«. Laserske terapije izvajamo na 4-8 tednov, v tem času pa telo postopoma izloči delce črnila, ki so bili pri predhodni terapiji razbiti na manjše delce. Laser učinkuje na osnovi toplote in zelo hitrih impulzov, s čimer sproži razgradnjo črnila. Phi laser za odstranitev tetovaž deluje na osnovi različnih valovnih dolžin, s katerimi razbijamo različne barve, ne samo črno.

Katere tetovaže je mogoče odstraniti?

Phi laser je novodobni laser, ki je učinkovit pri odstranjevanju vseh tetovaž, kljub temu pa vseh tetovaž ni mogoče odstraniti v celoti. Dejavniki kot so barva, lokacija, gostota ter globina črnila in starost tetovaže, ki vplivajo na uspeh odstranitve tetovaže. Starejše tetovaže so običajno lažje odstranljive kot nove. Črne tetovaže je lažje odstraniti kot barvne, saj boljše absorbirajo svetlobo laserja. Tip kože je tudi pomemben dejavnik pri laserskem odstranjevanju tetovaže. Pri ljudeh s temno poltjo laser težje zazna barvilo kot pri ljudeh s svetlo poltjo.

V Phi laser centru na brezplačnem posvetu pred prvo terapijo z laserjem naredimo individualni načrt odstranjevanja za vsako stranko posebej. Pri odstranjevanju tetovaž upoštevamo vse te dejavnike. S Phi laserjem dosegamo odlične rezultate odstranjevanja tetovaž pri strankah z različnim tipom kože, starostjo tetovaže in lokaciji tattooja.

Kaj lahko pričakujete ob laserskem odstranjevanju tetovaže?

Pred prvo terapijo s Phi laserjem se boste z izkušenim strokovnjakom posvetovali o načinu odstranjevanja tetovaže, poteku terapij, prav tako boste dobili podrobna navodila o negi tetovaže po terapiji z laserjem še preden pričnemo z odstranjevanjem.

Ali odstranjevanje tetovaže boli?

Nobeno odstranjevanje tetovaže ni prijetno, je pa velika razlika med odstranjevanjem tetovaže s Phi laserjem in ostalimi laserji. Zakaj? Phi laser namreč deluje v plast kože, kjer je barvilo od tattooja, ob tem pa povrhnjice ne poškoduje. Neprijeten je samo občutek, ko laserski žarek doseže delce barvila in jih razbija. Prav zaradi tega pa bolečina traja samo tisti trenutek. Takoj po laserski terapiji greste lahko nemoteno v službo.

Nega kože po odstranjevanju tetovaže z lasersko terapijo

Tako kot je po tetoviranju pomembna nega tega predela kože, je pri odstranjevanju tetovaže izrednega pomena nega po terapiji. Prav zaradi tega v Phi laser centru posebno pozornost posvetimo temu, da vam pojasnimo potek terapije, način odstranjevanja tetovaže in se z vami podrobno pogovorimo o tem, kako boste negovali kožo po laserskem odstranjevanju.

Ali je možno odstraniti tetovažo brez uporabe laserja?

Poleg laserskega odstranjevanja tetovaž obstaja še nekaj možnosti, kot je odstranjevanje imenovano »saline removal«, kjer gre za vbrizgavanje fiziološke raztopine v dermis, da se razredči črnilo, ki ga nato telo izloča, dermoabrazija in belilne kreme. Vsi ti postopki pa žal ne prinesejo takšnih rezultatov kot odstranjevanje z laserjem, prav tako pa je velika verjetnost tveganja za nastanek brazgotin ter uničen pigment pri stranki (bele lise na mestu tattooja). Nekateri razmišljajo tudi o odstranitvi tetovaže s kirurškim rezanjem, pri čemer pa ni potrebno posebej poudarjati, da ostane brazgotina na koži.

 

Usposobljenost za odstranjevanje tetovaž (philaser.si)

Imate še kakšno vprašanje glede laserske odstranitve tetovaže? Vas zanima, v čem se terapija v Phi laser centru razlikuje od drugod? Rezervirajte brazplačen posvet in z veseljem vam bomo pomagali.

Spremljate nas lahko tudi na naši Facebook Phi laser – lasersko odstranjevanje tattoojev in permanenta obrvi | Facebook in Instagram strani https://www.instagram.com/philaserslovenija/.