Odstranjevanje pigmentacij

Odstranjevanje pigmentacij je postala iskana storitev tako med moškimi kot ženskami. Moteče pigmentacije najpogosteje predstavljajo sončne ali starostne pege (solarne lentige) na obrazu in hrbtiščih rok ter melasmo na obrazu. Solarne lentige učinkovito in natančno odstranjujemo z laserjem.

 

Veliko ljudi se sooča s težavo hiperpigmentacije kože – odstranjevanje

𝕄𝕖𝕝𝕒𝕫𝕞𝕒 je posledica prekomerne tvorbe melanina (pigment, ki določa barvo človekove kože). Kopičenje tega pigmenta vodi do hiperpigmentacije s pojavom rjavih lis, najbolj pogosto na licih, nosu, čelu in nad zgornjo ustnico. Melazma je bolj pogosta pri ženskah.

Obstajajo tri vrste melazme – odstranjevanje:

  • Epidermalna melazma prizadene zgornjo plast kože, hiperpigmentacija pa je rjava z ostrim robom.
  • Dermalna melazma prizadene globlje plasti usnjice, zanjo pa so značilni modro-sivi madeži.
  • Mešana melazma (kombinacija epidermalne in dermalne) se izraža kot rjavo-siv pigment.

Zaradi globine pigmenta melanina pri dermalni in mešani melazmi je zdravljenje teh vrst težje.

𝕃𝕒𝕤𝕖𝕣𝕤𝕜𝕒 𝕥𝕖𝕣𝕒𝕡𝕚𝕛𝕒 učinkovito zmanjšuje oz. odstranjuje melazmo, saj lahko prizadeta območja natančno obravnavamo z visokoenergijsko svetobo laserja.

Zakaj nastanejo hiperpigmentacije?

Pod vplivom UV žarkov se v koži povečano tvori melanin. Zaradi prepogostega izpostavljanju soncu in slabe zaščiti pred UV žarki pa se zaradi prekomerne tvorbe melanina na koži pojavijo hiperpigmentacije v obliki rjavkastih lis. Prav zato se hiperpigmentacije najpogosteje pojavljajo na soncu izpostavljenih predelih kože, torej na koži obraza, vratu, dekolteja in na hrbtiščih rok. Na nastanek hiperpigmentacij lahko vplivajo tudi genetska predispozicija, hormonske spremembe in nekatera zdravila.

P.S.: Po terapiji s Phi laserjem gre stranka lahko direktno v službo. Koža je popolnoma nepoškodovana, po terapiji ni “krast” na koži.

Sledite objavam na naših družbenih omrežjih:

(4) Facebook

𝕆𝔻𝕊𝕋ℝ𝔸ℕ𝕁𝔼𝕍𝔸ℕ𝕁𝔼 𝕋𝔸𝕋𝕋𝕆𝕆𝕁𝔼𝕍 (@philaserslovenija) • Instagram photos and videos

Dodatne informacije najdete tudi v članku Ali se res lahko znebimo hiperpigmentacije? – Vizita.si. 

odstranjevanje

 

Preberite še, kaj pa so to hipopigmentacije. Do teh ne sme priti, kadar se odločimo za odstranjevanje tetovaže. ❌❌❌ ODSTRANJEVANJE TATUJA | PHI LASER SLOVENIJA